» Przepisy » Przepisy według głównych składników » Wiśnie » Domowe lody wiśniowe

Domowe lody wiśniowe


1 5 5
2020-08-20
Przygotowanie 15 minut + mrożenie 6 godzin
łatwe
Porcje: 4
Kuchnia europejska
Domowe lody wiśniowe

Domowe lody wiśniowe to pomysł pyszny deser w letnie upalne dni. Przepis na lody wiśniowe na pewno przypadnie Ci do smaku :)

Domowe lody wiśniowe składają się z trzech produktów. Głównym składnikiem jest śmietanka 30%. Za smak lodów odpowiadają tytułowe wiśnie. Jest tu także cukier, dzięki któremu lody są słodkie w sam raz. Domowe lody wiśniowe są po prostu przepyszne :)

Domowe lody wiśniowe bez problemu zrobisz sama. Jeszcze dziś możesz delektować się ich pysznym smakiem. Poznaj sprawdzony przepis na przepyszne domowe lody wiśniowe :)

  • Przepis na domowe lody wiśniowe nie jest trudny. To tylko kilka bardzo łatwych kroków, więc uda się już za pierwszym razem :)
  • To szybki przepis na pyszne lody wiśniowe. Robi się je dość szybko, oczywiście nie licząc czasu mrożenia :)
  • Lista składników nie jest długa. Domowe lody wiśniowe możesz robić przez cały rok. Poza sezonem na świeże wiśnie wybierz mrożone owoce. Też będzie pysznie :)

Jeżeli lubisz lody, nie musisz już ich kupować. Wystarczą tylko trzy składniki, mikser i chwila czasu, aby przygotować przepyszne domowe lody bez chemicznych dodatków. Wybierz ten sprawdzony przepis na domowe lody wiśniowe i przekonaj się, jak łatwo je zrobić własnoręcznie :)


Składniki na domowe lody wiśniowe

500 g wiśni
1 szklanka schłodzonej śmietanki 30%
1/2 szklanki cukru

Przygotowanie dania domowe lody wiśniowe

...

  • Wiśnie umyj, osusz i wydryluj. Przełóż do kielicha blendera i zmiksuj na gładki mus.
  • Śmietankę przelej do dużej miski i zacznij ją ubijać na niskich obrotach. Stopniowo zwiększaj obroty i miksuj około 2 minut.
  • Cały czas miksując, stopniowo dodawaj cukier. Miksuj około 5 minut.
  • Do ubitej śmietanki dodaj mus wiśniowy i zmiksuj na niskich obrotach do połączenia składników.
  • Masę wiśniową przełóż do pojemnika. Wstaw do zamrażarki.
  • Po dwóch godzinach wyjmij lody z zamrażarki i zmiksuj. Ponownie przełóż do pojemnika lub foremek do lodów. Wstaw do zamrażarki na 4 godziny.
  • Podawaj na deser w upalne dni :)


Zdjęcia: Kamila Dąbrowska-Grec
Opracowanie przepisu: Anna Szulc-Górska

Domowe lody wiśniowe - etap 1



Autopromocja marki własnej MniamMniam.pl

Ocena:
Komentarze są zamieszczane zgodnie z zasadami ich publikacji.